Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, GENEL, MANŞET 9 Nisan 2020

İHH’nin Yardım Kolileri Arnavutköy’de İhtiyaç Sahiplerine Dağıtılmaya Başlandı

İHH İnsani Yardım Vakfınca, “Şimdi Dayanışma Vakti” çalışmaları kapsamında hazırlanan yardım kolileri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirler üzerine erken dağıtılmak üzere Kilis lojistik deposundan Türkiye de bulunan bütün İHH temsilciliklerine yollandı.
Türkiye, koronavirüs sebebiyle zor zamanlardan geçiyor. Koronavirüs en fazla yaşlıları ve kronik hastaları etkiliyor. İHH İnsani Yardım Vakfı, vatandaşlarımıza destek olmak için Şimdi Dayanışma Vakti kampanyasını başlattı ve ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırıyor. Vakıf, 81 ildeki gönüllüleriyle, evinden çıkamayan yaşlı, hasta ve muhtaçları ziyaret ediyor, ihtiyaçlarını karşılıyor. İHH, bu dönemde en çok zarar gören aile kurumunu ayakta tutmak için elinden geleni yapıyor. İHH, valilikler bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları ile koordineli bir şekilde 10 milyon TL’yi, yetim aileleri başta olmak üzere işten çıkartılan ve gündelikçi işlerde çalışanlara önümüzdeki hafta itibariyle teslim etmeye başladı.

İHH, tüm Türkiye’de 100 bin adet kumanya dağıtmak üzere harekete geçti ve ihtiyaç sahiplerine kolileri ulaştırmaya başladı. Ayrıca İHH, 10 bin de hijyen paketi dağıtımlarını sürdürüyor. Krizin başladığı ilk andan itibaren İHH, tüm Türkiye’de şu ana kadar 11 bin 234 aileye hayırseverlerin yardımlarını ulaştırdı. Yardımlardan toplamda 44 bin 936 kişi istifade etti.

23 bin başvuru alındı
Kampanya kapsamında vakıf, internet sitesi üzerinden bir yardım talep formu açtı. Kısa sürede 23 bin rakamına ulaşılmasının ardından başvuru formu geçici olarak durduruldu. Gelen talepleri hızlıca analiz edip en kısa zamanda ailelere geri dönüş yapabilmek amacıyla bir komisyon oluşturuldu. Koronavirüse karşı sosyal mesafeye dikkat edilerek üst düzey tedbirlerin alındığı komisyonda 25 personel görevlendirildi. Bir Yönetim Kurulu Üyesi ve 3 koordinatörün yönetimindeki komisyon, acil ihtiyaç durumunu tespit ederek illerdeki İnsani Yardım Derneklerine (İYD) muhtaç ailelerin bilgilerini geçmeye başladı. İstanbul’daki temsilcilikler ve 81 ildeki İYD’ler de hazırlanan yardım kolilerini muhtaç ailelere ulaştırmayı sürdürüyor. Yardımları kapı kapı dolaşarak muhtaç ailelere ulaştıran ekipleri, sadece dağıtım yapmakla kalmıyor ayrıca ailenin nakdi yardıma ihtiyacı olup olmadığını da yerinde gözlemliyor. Yapılan çalışmalar neticesinde bugüne kadar; 8 bin 999 kumanya kolisi ve 3 bin 318 hijyen paketi ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi.

Bizde Üzerimize Düşeni Yapıyoruz
İHH İnsani Yardım Vakfı Arnavutköy Temsilcisi Murat Şahin, “Ülkemiz bu denli zorlu bir süreçten geçerken bizlerde vakıfımızın genel merkezinden alınan karar doğrultusunda hemen Arnavutköy’de bulunan ihtiyaç sahibi ailelerimizin tespitinde bulunduk. Yapılan tespitler doğrultusunda Ramazan ayı öncesinde hiçbir ailemiz mağdur kalmasın diye yardım kolilerimizi kapsamlı gönüllü ekibimizle beraber dağıtmaya başladık. Planlarımıza göre Arnavutköyde yaklaşık 400 ailemizin gıda ve temel ihtiyaçlarını karşılayacak yardım kolilerimiz hazırlandı ve ilçemize geldi. Bizlerde bu süreçe devletimize ve milletimize destek olmak amaçlı tespit ettiğimiz 400 aileye peyderpeyi ramazan öncesi yardım kolilerimizi teslim edip ailelerimizin mağduriyetini gidermeye çalışacağız.” İfadelerini kullandı. 

Yapılan Yardımlar Çok Detaylı Olmuş Teşekkür Ederiz
Yardım kumanyası bırakılan ailelerden biri ise, “Getirilen koliler gerçekten çok kapsamlı ve her ihtiyaç düşünülerek getirilmiş. Bizler bu süreçte işlerimize gidemez olduk, gerçekten ihtiyacımızın olduğu bir anda ismini bile ilk defa duymuş olduğumuz bir vakfın bizleri düşünmesi bizi gerçekten çok duygulandı.Biz millet olarak yapılan yardımları unutmayız. İHH bu süreçte destek olduğu bütün ailelerin gönüllerini feth etti.” şeklinde konuştu.

Batuhan Toprak – Haber Aktivite

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba