Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, GENEL, MANŞET 10 Mart 2022

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İle İl Millî Eğitim Müdürlüğü Protokol İmzaladı

“Gıdanı Koru Geleceğine Sahip Çık” ve “Balığımı Yiyorum Sağlıklı Kalıyorum” projeleri kapsamında İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle imzalandı.
İmza törenine İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve her iki kurumun yöneticileri ve proje koordinatörleri katıldı.

“Gıdanı Koru Geleceğine Sahip Çık”
“Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık” projesi kapsamında gıda israfı ve kaybı hakkında bilgi verme, öğrenci, eğitimci ve velilere konu ile ilgili bilinç kazandırma ve farkındalık oluşturma amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul öncesi dahil temel eğitim ile yiyecek ve içecek hizmetleri alanı olan meslek liselerinde yürütülmek üzere İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında “Gıdanı Koru Geleceğine Sahip Çık” projesi işbirliği protokolü hazırlandı.
“Gıdanı Koru Geleceğine Sahip Çık” projesi ile okullarda, gıda kaybı ve israfını önleme ve azaltmaya yönelik eğitim seminerleri ve yarışmalar düzenleyerek; akıllı alışveriş yapmanın yolları, gıda etiketlerinin doğru okunması, gıdaları doğru saklama ve atıkların doğru bertaraf edilmesi konularında bilgilendirme ve farkındalığı arttırmaya yönelik çalışmalar yapılacak.

“Balığımı Yiyorum Sağlıklı Kalıyorum”
“Balığımı Yiyorum Sağlıklı Kalıyorum” projesi ile sağlıklı beslenmede önemli rolü olan balığı çocuklara sevdirmek, balık tüketimini artırarak ülke ekonomisine ve üretime katma değer sağlamak ve sağlıklı nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla eğitimler ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba