Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 28 Nisan 2021

İSLAMİ ESERLER KÜTÜPHANESİ AÇILDI

Arnavutköy Belediyesi tarafından restorasyon çalışması tamamlanan tarihi cami, İslami eserler kütüphanesi olarak vatandaşların kullanımına açıldı.

Arnavutköy Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanarak hizmete açılan tarihi eserlere bir yenisi daha eklendi. İlçede tarihi eser değerinde olan ve yıllarca kullanıldıktan sonra atıl kalan birçok eseri kullanımı kazandıran Arnavutköy Belediyesi, son olarak Haraççı mahallesinde bulunan tarihi camiyi restore etti.

Tarihi Cami Restore Edildi

Arnavutköy İlçesi’nde yer alan ve anıtsal özellik taşıyan cami 1888 yılında Abdülhamid Han tarafından yaptırıldı. Abdülhamid Han tarafından kızı Naime Sultan adına yaptırılan cami, bölge halkı tarafından 1996 yılına kadar kullanıldı. Bulunduğu bölgenin adıyla da anılan cami, yanına yeni cami yapılmasıyla beraber kullanım dışı kaldı. 1996 yılından bu yanan kullanım dışı olan cami gerekli izinlerin alınmasıyla Arnavutköy Belediyesi tarafından aslına uygun olarak restore edildi.

3000 Eserli Tarihi Kütüphane

Arnavutköy Belediyesi tarafından restore edilerek, tekrar eski görünümüne kavuşturulan tarihi cami, İslami Eserler Kütüphanesi olarak hizmete girdi. Çoğunluğunu islami kaynakların oluşturduğu kütüphanede 3.000 adet kitap yer alıyor. Tarihe yeniden kazandırılan islami eserler kütüphanesini gezen Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, kütüphane içerisinde son incelemelerde bulundu. Başkan Baltacı; ilçemize kazandırdığımız kütüphaneler arasına bir yenisini daha ekledik. Yakın zamanda diğer kütüphane çalışmalarımızı da vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız dedi.

Alt kat ve üst kat sohbet alanlarının bulunduğu İslami eserler Kütüphanesi’nde, tarih yeniden hayat buldu. Haraççı Merkez Camii yanında yer alan kütüphanede dini sohbetler yapılıp; İslami araştırmalar yapılabilecek.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba