Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 14 Mayıs 2022

İsmail Yaşar Eşkinoz Deresinde Bulunan Yeşil Alanları Sordu

Arnavutköy Belediye Meclisi Mayıs Ayı 1. Birleşimi Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında İYİ Parti Arnavutköy Meclis Üyesi İsmail Yaşar’ın soru önergesi damga vurdu.

Meclis Üyesi İsmail Yaşar soru önergesinde, “TCDD yollarına ait 599 – 600 – 1151 parsellerin kamu yararı karşılığında bir firmaya 29 yıllığına 51.410 metrekaresi KDV dahil 0.40 TL bedelle kiraya verilmiştir. (Yaklaşık 20564 TL)” diyen Yaşar, İlgili firma yine aynı yerde bulunan belediyemize ait park ve yeşil alanlardan ne kadarını kiralamıştır veya kullanımına müsaade edilmiş midir?” dedi.

“Toplamda ilgili yere 78678 metreküp hafriyat ve dolgu yapılmıştır”
İsmail Yaşar soru önergesinde: Ömerli Mahallesi Eşkinoz deresinde bulunan park imarlı TCDD yollarına ait 599 – 600 – 1151 parsellerin kamu yararı karşılığında bir firmaya 29 yıllığına 51.410 metrekaresi KDV dahil 0.40 TL bedelle kiraya verilmiştir. (Yaklaşık 20564 TL) Ayrıca bu yerlerin yanında bulunan park imarlı 594 – 595 – 596 parsellerde şuan aynı proje çerçevesine hafriyatla dolgu yapılarak kullanılmaktadır.

Toplamda ilgili yere 78678 metreküp hafriyat ve dolgu yapılmıştır.
1-İlgili parsellerin park ve yeşil alan imarlı olmasına karşın neden hafriyat ve dolgu yapılmasına müsaade edildi?
2-Orada bulunan şahıslara ait olan yerlerin durumu nedir?
3-İlgili firmaya işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilmiş midir? Verildiyse faaliyet konusu nedir?
4-İlgili firma yine aynı yerde bulunan belediyemize ait park ve yeşil alanlardan ne kadarını kiralamıştır veya kullanımına müsaade edilmiş midir? Varsa böyle bir durum hafriyat ve dolgu yapılmış mıdır?

Baltacı, “Sakınca oluşturacak bir davranışa giremeyiz”
Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı soru önergesinin başkanlık makamına havalesinin oylanmasının ardından kısa bir açıklama yaparak, “Burada da aynı şey var. Biz az önce ifade ettiğim gibi elbette ki kaçak döküm hafriyat ve buna benzer konularda sorumluluk sahibiyiz Yetki sahibiyiz. Ancak 5216 sayılı yasayı açarsanız çok net olarak bu konunun takibi de Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundadır. Biz sizin bu soru önergenizi Büyükşehir Belediyesi’ne ilişki tutarak göndereceğiz. Bu yeşil alan eğer düzenleme ortaklık payı dediğimiz ortak kesintilerden oluşmuşsa zaten kiraya vermemiz yada amacı dışında kullandırmamız söz konusu değil. Biz kendi tarafımızdan inceleriz. Biz böyle herhangi bir yeşil alanımızı amacı dışında kullandırmak kiraya vermek sakınca oluşturacak bir davranışa giremeyiz. Böyle bir yetkimiz yok zaten” dedi.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba