Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 10 Mayıs 2022

İsmail Yaşar: Hafriyat Yol Projesini Değiştirtti!

arnavutkoyhaberleri

Arnavutköy Belediye Meclisi Mayıs Ayı 1. Birleşimi Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı başkanlığında gerçekleşti.

İYİ Parti Arnavutköy Belediye Meclis Üyesi İsmail Yaşar, Mayıs Ayı 1. Birleşimi’nde Arnavutköy Deliklikaya Mahallesi’nde yapılan Deliklikaya Organize Sanayi Sitesi’nin yapımı aşamasında inşaat alanından çıkan hafriyatın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temelini attığı köprünün bağlantı yolu üzerine döküldüğünü ve koca bir dağ oluştuğunu belirtti. Yaşar, binlerce kamyonluk hafriyatın yıllardır durduğunu ve kaldırılmasının maliyetli olacağını belirterek meclise soru önergesi verdi.

“Hafriyat yola ayrılmış bölüme dökülmüştür”
İYİ Partili İsmail Yaşar, Arnavutköy Deliklikaya Mahallesi’nde yapılan Deliklikaya Organize Sanayi Sitesi ile ilgili soru önergesinde; Deliklikaya Organize Sanayi Sitesi’nin yapımı aşamasında yaklaşık 2.000.000 metrekarelik inşaat alanından çıkan hafriyatlar hemen yanında bulunan yola ayrılmış bölüme dökülmüştür. Cumhurbaşkanımız tarafından temeli atılan köprünün bağlantı yolu üzerine dökülen binlerce kamyon hafriyatın bulunduğu görülmektedir.
1-Binlerce metreküp hafriyat dökülürken belediyemizden izin alındımı?
2-İzin alındıysa neye göre izin verildi?
3-Şu an planlara göre dökülen hafriyatın bulunduğu yerden yol geçecek, dolayısıyla hafriyatın kaldırılması gerekiyor. Binlerce metreküp hafriyat ne zaman kaldırılacak?
4-Bu güne kadar belediyemizin bu konu ile ilgili yaptığı çalışmalar nelerdir?

Baltacı mücadele ettiklerini ve konuyu valiye aktardıklarını söyledi
Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı soru önergesinin başkanlık makamına havalesinin oylanmasının ardından açıklamalarda bulundu. Baltacı, “Hafriyat atıklarının dökümü, tasfiyesi, gerektiğinde cezalandırılması tamamıyla büyükşehir belediyesinin uhdesindedir. Biz zaten soru önergesini ilgili makamlara gönderirken başkanlık makamına havale ettikten sonra ilgili kurumlara da göndereceğiz. İster geçmiş dönem olsun, ister bu dönem olsun bunun bertarafı da büyükşehir belediyesini şuan ilgilendiren bir konudur. Yeri gelmişken ben bir hususta açıklama yapayım. Yaptığımız görüşmelerden yeterli bir sonuç alamayınca bizzat kendim İstanbul valimizi ziyaret ettim. İstanbul valimize gitmeden önce konunun bu olduğunu söylediğim için alanda görevli olan birimlerimizin de yetkilileri oradaydı. Tüm çabalarımızı ortaya koyduk ve koymaya devam ediyoruz” diye konuştu.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba