Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 12 Haziran 2015

Karadenizliler Derneğinden Muhteşem Gece

Arnavutköy Karadenizliler Derneği birlik ve dayanışma gecesi düzenledi. Kozlar Parkı’nda düzenlenen programa Arnavutköy’de yaşayan Karadenizliler büyük ilgi gösterdi.

 

Programa, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, Ak Parti İlçe Başkanı Ercan Üner, CHP İlçe Başkanı Nazım Asan, MHP İlçe Başkanı Yüksel Emir, CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Emine Gülizar Emecan, MHP İstanbul Milletvekili Adayı Fuat Çakıroğlu, CHP Belediye Başkan Adayı Ruhi Tuncel, sivil toplum kuruşlarının temsilcileri ve birçok Karadenizli vatandaş katıldı.

 

“Kültürümüzü Arnavutköy’de yaşatma gayretindeyiz”

Arnavutköy Karadenizliler Derneği Başkanı Mustafa Şahin derneğin amacının Karadenizlileri bir araya getirerek kültürel ve sosyal bağları güçlendirmek olduğunu belirterek, “2012 yılının son aylarında kurduğumuz derneğimizin kuruluş amacı Karadenizli kardeşlerimizin sesi olmak. Kardeşlerimiz arasında sevgi saygı ve muhabbeti geliştirmek birlik ve beraberlik ruhunu geliştirmek, güçlü ve kalıcı bir dayanışmayı sağlamak ekonomik kültürel ve sosyal bağlarını güçlendirmektir. Derdi olan her Karadenizli kardeşimizin derdine derman olmak sevinçlerini ve kaderlerini paylaşmak amacıyla kurulmuştur. Bu amaçla; Arnavutköy’de faaliyet gösteren Trabzonlular Derneği, Giresunlular Derneği, Ordulular Derneği; Samsunlular Derneği, Sinoplular Derneği, Kastamonulular Derneği, Gümüşhaneliler Derneği ve Bayburtlular Derneği olmak üzere Arnavutköy’de faaliyet gösteren İl ve İlçe derneklerimiz mevcuttur. Bizim amacımız bu derneklerimizi ve ismini sayamadığımız Karadeniz bölgesinde bulunan 18 ilin dernekleri arasında birlik ve beraberliği sağlamaktır. Arnavutköy Karadenizliler Derneği bu manada bütün hemşerilerimizi birleştirme ve kaynaştırma adına bir çatı derneğidir. Bolu’dan Artvin’e kadar bütün Karadenizli hemşerilerimiz bu derneğimize gönül rahatlılığıyla gelip gidebilir ve burada diğer illerimizden hemşerilerimizle kaynaşma imkanı bulabilir. Bunun dışında derneğimiz Karadeniz yöremizin yemeklerinden, oyun havalarına, gelenek göreneklerine örf ve adetlerini memleketlerimizden kilometrelerce uzaklıkta Arnavutköy’de yaşatma gayretindedir. Bizler Karadenizli olmanın yanında aynı zamanda Arnavutköylüyüz. Arnavutköy bizim ikinci memleketimizdir. Bu nedenle Arnavutköyümüzün sorunları bizleri de yakından ilgilendirmektedir. Bu sebeple Arnavutköylü bilincini oluşturup Arnavutköyümüze fayda sağlayacak projelere de destek olmalıyız. Dayanışma gecemizde bizleri yalnız bırakmadığınız için yönetim kurulumuz adına ve şahsım adıma teşekkür ederim” diye konuştu.

 

“Karadenizliler Derneği birleştirici olmuştur”

Programda Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı bir konuşma yaparak, “Arnavutköyümüzde birçok derneğimiz var. Özellikle hemşeri derneklerimiz yoğunlukta. Burada Türkiyemizin her bölgesinden vatandaşımız var. Bu vatandaşlarımız memleket hasretini gidermek için ve kültürel faaliyetlerini devam ettirebilmek adına hemşeri derneklerinde bir araya geliyorlar. Bu anlamda Karadenizliler Derneğide birleştirici olmuştur. Hemşeri derneklerimizin faaliyetlerine belediye olarak destek olmaya çalışıyoruz. Ama özellikle bugünkü programın farklı bir yönü var. Karadeniz derneklerimizin yan yana gelerek Karadeniz Bölgemizin kültürünü yaşatmak adına sağlamış oldukları bir oluşumdur Karadenizliler Derneği. Aynı zamanda bir Karadenizli olarak bu derneğimizin başarılı olmasını arzu ediyorum. Ayrıştırıcı değil Arnavutköy’e nasıl katkı sunabiliriz kaygısı içerisinde bir çalışma alanı olmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

“Karadeniz insanı çalışkan, girişken, cesur bir yapıya sahip”

Daha sonra Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş bir konuşma yaparak, “Bende Karadenizli Trabzonlu bir hemşeriniz olarak aranızda bulunmayı çok arzu ettim ve burada olmaktan dolayı mutluluk duydum. Karadeniz insanı çalışkan, girişken, cesur bir yapıya sahip. İşte bu özellikleriyle Karadeniz insanı her gittiği yerde kültürünü yaşatabilmektedir. Çok ciddi hayat hikayeleri çıkar Karadeniz’den. Ayrıca iş adamları, bürokratlar, ciddi eğitim almış kendini yetiştirmiş vatandaşlarımız çıkar. Önümüzde seçim var. Seçme bir vatandaşlık görevidir ve bu nedenle hangi görüşten olursanız olun sandık başına gidip oyunuzu kullanarak vatandaşlık görevinizi yerinize getirmenizi rica ediyorum” dedi.

 

Katılımcılar gönüllerince eğlendi

Konuşmaların ardından yöresel sanatçılar sahne alarak Karadeniz yöresine ait türküleri ve oyun havalarını seslendirdiler. Geceye katılan vatandaşlar oyun havaları eşliğinde gönüllerince eğlenirken horon teptiler. Programın sonunda havai fişek gösterisi sergilendi. Hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından program sona erdi.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba