Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 25 Nisan 2015

Mehmet Ali Sünnet Oldu

Arnavutköy Çe-ka İnşaat ve Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çelebi’nin oğlu Mehmet Ali Çelebi düzenlenen sünnet töreniyle erkekliğe ilk adımı attı.

Arnavutköy Çakır Düğün Salonu’nda gerçekleşen sünnet düğünde Mehmet Ali’yi ve ailesini bu mutlu günlerinde dostları yalnız bırakmadı. Mehmet Ali’nin sünnet düğününe Arnavutköy Giresunlular Dernek Başkanı Ahmet Karasakal ve yönetimi, Arnavutköy Giresun İli ve İlçeleri Derneği Başkanı İbrahim Kantar ve yönetimi, Arnavutköy Kuran Kursu Hocası Zekeriya Yıldız, Süleyman Efendi Cemaatinden Hasan Arıkan Hoca, muhtarlar, iş adamları ve birçok davetli katıldı.

 

“Ailesine, vatanına ve milletine hayırlı bir evlat olmayı nasip etsin”

Dualarla gerçekleşen düğünde, Arnavutköy Kuran Kursu Hocası Zekeriya Yıldız, “Sunnet, İbrahim (a.s.)dan günümüze gelen meşru bir uygulama olup, çocukların akil baliğden önce sünnet edilmeleri tavsiye edilmiştir. Cahiliye devrinde de çocuğun sünnet edilmesi İbrahim (a.s.)ın adeti olarak uygulanmıştır. İlk kez İbrahim (as) sünnet olmuştur. Peygamberimiz de fıtri sünnetleri sayarken sünnet olmayı ilk sırada zikretmiştir. Bugün yapılan tıbbi araştırmalarda da sünnet olmayanların değişik hastalıklara kapıldıkları görülmüştür. Bugün sünnet merasimi gerçekleşen çocuğumuza Allah uzun ömür versin. Ailesine, vatanına ve milletine hayırlı bir evlat olmayı nasip etsin” ifadelerini kullandı.

 

“Çocukların buluğa ermeden sünnet ettirilmeleri babalarının bir vazifesidir”

Süleyman Efendi Cemaatinden Hasan Arıkan Hoca’da düğünde söz alarak, “Sünnet için düğün tertip etmek, gelenlere ziyafet vermek müstehaptır. Sünnet düğünleri Osmanlı’nın ilk dönemlerinden itibaren bizde bir örf haline gelmiş ve bu güzel uygulama hala devam etmektedir. Ancak şunu tekrar hatırlatmak gerekirse; dinimizde israfın her türlüsü yasaklanmış, bundan bir tek gelenlere takdim edilen ziyafet hariç tutulmuştur. Bu itibarla sünnet şölenlerimizi İslam’ın tasvip ettiği itidal esasına göre tertip etmek gerekir. Çocukların buluğa ermeden sünnet ettirilmeleri babalarının bir vazifesidir. ” dedi.

 

“Damat olduğu günleri de görürüz inşallah”

Mustafa Çelebi mutlu gününde kendilerini yalnız bırakmayan tüm dost, akraba ve arkadaşlarına teşekkür ederek, “Bugün oğlumuz Mehmet Ali’nin sünnet töreni için toplandık. Allah bize bu günleri gösterdi damat olduğu günleri de gösterir inşallah. Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinizden Allah razı olsun” diye konuştu. Çelebi ailesi oğullarının mutlu gününe gelen misafirlerle yakından ilgilenerek, yaşadıkları mutluluğu onlarla paylaştı.

 

Arif Sapmaz / Arnavutkoyhaberleri.com

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba