Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 23 Ekim 2017

Muharrem Yaman Salonu Neden Terk Ettiğini Açıkladı

MHP Arnavutköy İlçe Başkanlığı bir basın toplantısı düzenledi. MHP Arnavutköy İlçe Başkanı Yüksel Emir gazetecilerin sorularını yanıtladıktan sonra MHP Arnavutköy Belediye Meclis Üyesi ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Muharrem Yaman’da Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı ile yaşadığı tartışmaya dair gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arnavutköy Belediye Meclis Üyesi ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Muharrem Yaman, “Benim belediye başkanı ile şahsi ile ilgili hiçbir problemim yok. Buradaki yönetici arkadaşlarım, başkanımız ve şahsım hiçbir zaman belediye başkanının şahsına ilişkin kötü bir eleştiri hakarete varacak eleştiri yapmadık yaptırmadık. Ben kendi adıma değil partim adına orada partimin yok sayıldığı izlenimi edindim. Başkan ‘ben hata yapmam’ tarzı bir kibirle hareket ediyor. Yani ben her şeyi biliyorum, ben hata yapmam, bana siz bu tarz soruları nasıl sorarsınız, bu tarz eleştirileri nasıl yaparsınız gibi bir havaya giriyor. Halk size oy vererek iktidar yaptı. Halk bize oy vererek de muhalefet yaptı. Bu demek değildir ki bana oy veren halk seni denetlemeyecek, sana soru sormayacak, ben denetlememi nasıl yapacağım. Elbette ki soru sorarak yapacağım. Başkanın buradaki tavrı gayet terbiyesizceydi hiç hoş değildi, meclisi boşa işgal ediyorsun, boş konuşuyorsun, usul bilmiyorsun diyor. Ben avukatım usulde bilirim, erkânda bilirim, ne şekilde davranılacağını da bilirim” dedi.

 

“Çanakkale’deki olayın aynısıdır”

Salonu neden terk ettiğini açıklayan Muharrem Yaman, “Orada meclisten çıkmam gerekiyordu. Niye çıkmam gerekiyordu, seni yok sayan bir iktidar kibri var, seni yok sayan kibirli bir adam var. Orada kaldığın zaman sesini kesmiş, mikrofonunu kapatmış. Senin konuşmandan hoşlanmıyorum, senin konuşman hoşuma gitmedi, konuşmanı istemiyorum mikrofonu kapatıyorum demek oluyor. Aslında Çanakkale’deki olayın aynısıdır. Kendilerine yapıldığı zaman diyorlar ki bize bu şekilde yaptılar. Aynı şeyi sende yapıyorsun kardeşim. Ben senle ulusal anlamda ülkeyle alakalı problemlerde senin yanındayım, iktidarının yanındayım, aynı şeyleri düşünüyoruz. Ama bu demek değil ki ben seni eleştirmeyeceğim ya da sana soru sormayacağım demek değil. Ben seni eleştireceğim, ben seni eleştirdiğim sürece görevimi yapmış oluyorum. Seni eleştireceğim ve eleştirmeye devam edeceğim soru sormak benim hakkım, cevap vermek senin görevin” diye konuştu.

 

“Doğrusunu açıklamazsan iş dedikodu üzerinden yürür”

Halk adına sorduğunu belirten Yaman, “Ben bunu halk adına soruyorum şahsım adına sormuyorum. Ben burada yaşıyorum, burada görev yapıyorum, mesleğimi burada icra ediyorum, burada oturuyorum. Vatandaş bana da soru soruyor. Önerge vererek sorular sormaya devam edeceğim. Soru önergesinin temelinde bir suçlama vardır ama doğrusunu öğrenmek adına sorarsın. Önerge demek ben bunun arka planında suça ilişkin yada yanlış olduğuna ilişkin bir şeyler duyuyorum ama bu doğrumu diye sorarsın. Sen bunun doğrusunu açıklamak zorundasın. Doğrusunu açıklamazsan iş dedikodu üzerinden yürür. Sormazsam görevimi yapmamış gibi bir durum oluşur, sende açıklamazsan sen görevini yapmamış gibi duruma düşersin. Biz eleştirel bazda Arnavutköy’de eksik gördüğümüz birçok şeyin eleştirisini yapıyoruz. Biz eleştirilerimizle belediyeyi harekete geçireceğiz, iktidar olduğumuz zaman biz yapmamız gerekeni yapacağız” ifadelerini kullandı.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba