Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 19 Eylül 2014

Muhtarlar Ak Parti İlçe Başkanı Ercan Üner’i Ziyaret Etti

Ak Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Ercan Üner, Arnavutköy’deki 38 mahalle muhtarı ile bir araya gelerek bölge sorunları üzerine konuştular.
Arnavutköy’deki 38 mahalle muhtarını Ak Parti İlçe Başkanlığı’nda ağırlayan Üner, muhtarların sorumlu oldukları mahallelerdeki belli başlı sorunları dinleyerek sorunların çözümü için birlikte hareket etmeye hazır olduklarını söyledi.
Muhtarlar ile bundan sonraki süreçte 45’er günlük periyotlarla bir araya gelerek Arnavutköy üzerine istişarelerde bulunacaklarını söyleyen Ak Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Ercan Üner, “Bizim çok kısa aralıklarla muhtarlar ile bir araya gelmemiz gerekiyor. Bu tür istişare ve değerlendirme toplantılarını sıklıkla gerçekleştirelim. Bir araya gelirken de istişarelerimizi Arnavutköy’e nasıl fayda sağlayabilirizin üzerinde yoğunlaştıralım. Olaya siyasetçi olarak bakmadan; dünüyle, bugünüyle ve yarınıyla Arnavutköy’de yaşayacak olan, ekmeğini burada kazanıp burada tüketen ve yarın ölürken de mezarı yine Arnavutköy’de olacak bir Arnavutköylü birey olarak bakalım” dedi.

“Keşke tüm siyasi parti başkanları ile de bir araya gelebilsek”
Elinden gelse Arnavutköy’deki diğer siyasi parti temsilcileri ve ilçe başkanları ile de sıklıkla bir araya gelmeyi arzu ettiğini söyleyen Üner, “Seçim zamanlarında siyaset yapılır ancak, seçimlerden sonra siyasi kimliği bir kenara bırakarak Arnavutköylü bir kardeşiniz olarak bölge üzerine fikirler üreterek birbirimizle paylaşmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“Hizmet için köprü vazifesi üstleniriz”
Muhtarların bölgelerindeki sorunların çözümü noktasında canla başla mücadele ederek ilgili kurumların kapısını arşınladığını çok iyi bildiğini ifade eden Üner, sorunları dile getirirken bazen olumsuz cümleler kurarak ve olumsuzluklar üzerinden konuşarak iletişimde kopukluklar yaşanabildiğine dikkat çekti. İletişimde yapıcı olunması gerektiğinin altını çizen Üner, şöyle konuştu; “Biz siyasetçiler, özellikle de iktidar partisinin temsilcisi olarak tabandaki oluşumlar olan mahallelere hizmetlerin zamanında ulaşması noktasında köprü vazifesi görebiliriz. Bu manada Arnavutköy’deki tüm mahalle muhtarlarımızın bizlerle sıkı diyaloglar içerisinde olmalarını arzu ediyoruz. Bu görevi üstlenirken de tüm arkadaşlarımızın da aynı samimiyetle hareket etmesini diliyorum.”
Üner’in konuşmasının ardından Arnavutköy’deki mahalle muhtarları sırayla kendilerini tanıtarak muhtarlık yaptıkları mahallelerdeki belli başlı sorunları dile getirdiler. Bu toplantının sürekli hale gelmesinden yana olduklarını ifade eden muhtarlar, Arnavutköy’de muhtarlık yaptıkları mahallelerde yapılan ve yapılamayan her işten sorumlu tutulduklarını ve dolayısıyla da bir çok kurumla istişare etmek zorunda olduklarını söylediler.

Hayri Pekçetin: “6 aydır muhatap bulamıyoruz”
Muhtarlar adına ilk konuşmayı yapan Arnavutköy Muhtarlar Derneği Başkanı Hayri Pekçetin, Arnavutköy’deki muhtarların özellikle Arnavutköy Belediyesi’nin sorumluluğundaki iş ve hizmetlerin takibi noktasında muhatap bulamamak ile alakalı bir sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek; “Biz muhtarlar olarak ne yazık ki Arnavutköy Belediyesi’nden bir muhatap bulamıyoruz. Vatandaşlarımızın sıkıntısının çözümü noktasında ve hizmetlerin takibi noktasında muhtarlarımızın çabası ne yazık ki dikkate alınmıyor. 6 aydır Belediye Başkanımız ile bir araya gelebilmek için defalarca randevu talep ettik fakat 6 ay içerisinde bir araya gelemedik. Bu durum sizce de anormal bir durum değil midir ? Bizler hatırlanmak istiyoruz, kendi özel işlerimiz için değil mahalle sakinlerimizin talepleri ve beklentileri için kendileri ile görüşmeyi istiyoruz” dedi.

Muhtarlar içini Üner’e döktüler
Pekçetin’in ardından söz alan diğer mahalle muhtarları da kendilerinin halk ile kurumlar arasında bir köprü görevi üstlendiğini ancak köprünün ayaklarının kırıldığını söyleyerek, Arnavutköy’de en koordineli çalışmaları gereken kurum olan Arnavutköy Belediyesi ile aralarındaki kopukluğun hizmetin devamı noktasında sıkıntı doğurduğuna dikkat çektiler. Belediye birim müdürlüklerinin ilgisizliğinden yakınan muhtarlar, “Bazen muhtarlık müessesesinin ne işe yaradığını anlamakta zorluk çekiyoruz. Bizler sadece ikametgah veren bir kurum değiliz. Ancak vatandaşımızın taleplerine de cevap veremedikten sonra o koltukta oturmamızın da bir mantığı yok diye düşünüyoruz” dediler.

Elektrik en büyük sıkıntı
Arnavutköy’deki birçok mahallede yaşanan ortak sıkıntının elektrik kesintileri ve sokak aydınlatmaları problemi olduğuna dikkat çeken muhtarlar, özellikle bu sorunun çözümü noktasında elektrik dağıtım şirketinden tek bir kişinin bile kendileri ile ilgilenmediğini dile getirdiler. Özelleşen elektrik şirketinin kendileri ve dolayısıyla da mahalle sakinlerinin sorunlarının çözümü ile ilgilenmediğini ifade eden muhtarlar bu konuda Üner’den destek istediler.

Hizmetin devamı için partili partisiz ayrımı yapılmamalı
Bazı muhtarların Arnavutköy Belediyesi’nin hizmetlerinin devamı noktasında yerel seçimlerde Ak Parti’ye az oy çıkan mahallelerde yavaşlatıldığını iddia eden muhtarlar; “Bizlere o partili, şu partili ayrımı yapılacaksa muhtarlık görevini bırakalım. Bizler hizmet için muhtar olduk. Hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız” dediler.

Üner: “Verimli bir toplantıydı”
Muhtarların sorunlarını dile getirdiği istişare toplantısının sonunda tekrar söz alan Ak Parti İlçe Başkanı Ercan Üner, toplantının oldukça verimli geçtiğini söyledi. Mahalle muhtarlarının İSKİ, Hastane, Belediye ve diğer tüm kurumlarda kendilerini özel hissedecekleri ve muhatap bulacakları bir zemin hazırlamak adına ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.
İstişareler sonucu daha güzel işlere imza atılabileceğine dikkat çeken Üner, toplantıya katılan tüm muhtarlara teşekkür ederek bir sonraki toplantıya elektrik dağıtım şirketi yetkililerini de davet ederek sorunların bizzat muhatabına iletilmesi için zemin hazırlayacaklarını söyledi.
Haber ve Foto: haberaktivite.net

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba