Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 17 Mart 2019

RUBADER’den Kadınlar Günü Kutlaması

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla birçok etkinlikler düzenlendi. Arnavutköy Rumeli ve Balkan Türkleri Derneği (RUBADER)’in bu yıl 5. kez düzenlediği kadınlar günü etkinliğinde kadınlar doyasıya eğlendi. RUBADER’in Zümrüt Düğün Salonu’nda gerçekleştirdiği programa çok sayıda kadın katıldı.

Topal, “Kadınların her yerde söz sahibi olduğu gelenekten geliyoruz”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan, Arnavutköy Rumeli ve Balkan Türkleri Derneği Başkanı Mülayim Topal, “Bizler Rumeli ve Balkan Türkleri Derneği olarak kadın ve erkeğin eşit, kadınların her yerde söz sahibi olduğu gelenekten geliyoruz. Bu güzel günde Zümrüt Düğün Salonu’nun da bizleri ağırlayan insanımıza ve derneğimize maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Cemal beye şahsım ve dernek yönetim kurulu adına teşekkür ediyorum” dedi.

Kadına artan şiddet ve taciz olaylarını nefretle kınıyorum

Topal, “8 Mart 1857 tarihinde ABD’nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 129 kadın işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 10.000’i aşkın kişi katıldı. Türkiye’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanmaya başlandı. 12 Eylül 1980 askeri darbe döneminde ara verilen kadınlar günü kutlamaları 1984 yılında yeniden başlayarak her yıl çeşitli kadın örgütleri tarafından Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaya devam ediliyor. Son yıllarda artan kadına şiddet ve taciz olaylarını nefretle kınıyorum. Yaşasın kadınların örgütlü mücadelesi, yaşasın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü diyorum. Gün birlik günü, birbirimize ve derneğimize sahip çıkma günüdür” dedi.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba