Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 28 Ekim 2015

Ruhi Tuncel; Cumhuriyet’e Sahip Çıkalım

2014 yerel seçimlerinde CHP’den Arnavutköy Belediye Başkan Adayı olan Ruhi Tuncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın bir doğuş olduğunu vurgulayan Ruhi Tuncel, “Mustafa Kemal Atatürk bir sözünde ‘Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir’ demiştir. Cumhuriyet, toplumu ümmetten ulus, bireyi kuldan yurttaş konumuna yükselten bir aydınlanma devrimidir. 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet kurulması mazlum ülkelere umut olmuş, emperyalist devletlerin yenilenebileceğini göstermiştir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bir doğuşun, bir devrimin kısacası bir mucizenin yıldönümüdür. Türkiye’nin çağdaş ülkeler ve değerler sistemine girebilmesi ve orada kalmasını sağlamıştır. Cumhuriyet etnik kökeni, dini inancı ne olursa olsun tüm yurttaşları Türk ulusu çatı kimliği ile birleştirmiştir. Geleceğe güçlü bir şekilde ulaşabilmek Cumhuriyeti korumak ve yaşatmakla mümkündür” dedi.

“Cumhuriyet’in temel niteliklerine sahip çıkılmalı”
Cumhuriyet’in temel niteliklerine sahip çıkılması gerektiğini belirten Ruhi Tuncel, “Ulu önder Atatürk yine başka bir sözünde “Gözlerimizi kapayıp tek başımıza yaşadığımızı düşünemeyiz. Memleketimizi bir çember içine alıp dünya ile alakasız yaşayamayız… Aksine yükselmiş, ilerlemiş, medeni bir millet olarak medeniyet düzeyinin üzerinde yaşayacağız. Bu hayat ancak ilim ve fen ile olur. İlim ve fen nerede ise orada olacağız ve her millet ferdinin kafasına koyacağız. İlim ve fen için kayıt ve şart yoktur” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine Cumhuriyet’in temel niteliklerine, başlatılan ve günümüzde de aynı anlayışla sürdürülmesi gereken çağdaş atılımlara borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüştür. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor, Cumhuriyet Bayramını yürekten en kalbi duygularımla kutlarım” ifadelerini kullandı.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba