Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 28 Şubat 2018

SMA Hastalarına Sağlık Bakanlığı’nın Vetosu

SMA Hastalığı Nedir ?
Tıbbi adı Spinal Maskuler Atrofi olan halk arasında kas erimesi hastalığı olarak bilinen hastalıktır. Genellikle çocuklarda görülmektedir. Devlet ülkesinde yaşayan vatandaşlarının sağlığından sorumludur. Ancak Sağlık Bakanlığı SMA hastalığı olan vatandaşlara tedavi için gerekli vatandaşına sağlamıyor. Neden olarak yüksek fiyat öne sürülse de tedavi olma hakkı bu hastaların ellerinden alınıyor. Devletten yardım göremeyen aileler çocuklarını kurtarabilmek için yardım kampanyalarına başvuruyordu. Hatta geçen yıl İstanbul Üniversitesi hocalarından birinin kızı olan minik Ece SMA hastalığı için gerekli ilacı toplanan yardımlar ile yurt dışından temin edebilmişti.
Ancak bu yola başvuran ailelerin önü artık kesildi. Devlet bir nevi çocuğunuz evet hasta ancak ilacını vermiyorum, kampanya düzenleyip toplamanıza da izin vermiyorum diyor.
Her 40 çocuktan 1’inde görülen bu hastalık herhangi birimizin çocuğunun da başına gelme durumu söz konusu. Peki, devletin uyguladığı SMA hastalarına bu uygulama ne kadar doğru? Hasta olan hastalığı sürecinde ne yaparsa yapsın ilaç yok demek ne kadar vicdana sığar? Sağlık Bakanlığı acaba bu ailelerin asgari ücretle çalışabiliyor olma ihtimaline ve ilacın yüksek fiyatını karşılayabilecek duruma sahip olamayacağının farkında değil mi? Yada yine parası olup ilacı bulan yaşasın, ilacı alabilecek durumu olmayan ilaç almasın mantığı ne kadar doğru?
Sizin vicdanınıza bırakıyorum …

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba