Ana Sayfa GENEL, MANŞET 18 Haziran 2019

Süleyman Girgin Çatalca Turunda

İBB’nin seçilmiş Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek çığ gibi… Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Süleyman Girgin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’na yapılan haksızlığa karşı Çatalca’da vatandaşlarla bir araya geldi. Ekrem İmamoğlu’na destek istedi. Süleyman Girgin, “Ekrem İmamoğlu 31 Mart seçimlerinde Belediye Başkanlığını kazandı ancak 6 Mayıs’ta YSK halkın iradesini yok saydı” ifadelerini kullandı.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin’i Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, İBB ve Çatalca Belediye Meclis Üyesi Ayhan Tutun, Çatalca Belediye Meclis Üyesi Hayrettin Özcan ve Mimar Mehmet Çoban karşıladı.

YSK’DAN BÜYÜK OYUN!

Gazetemizin sorularını yanıtlayan Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, şöyle konuştu: “Eğer iktidar partisi, bu seçimi kazansaydı, seçim iptal olmayacaktı. İstanbul seçimlerinin iptali, her şeyden önce bugüne kadar yapılan bütün seçimlere olan güveni sarsmıştır. YSK gerekçe değil adeta itirafname yazarak AKP’nin talimatıyla seçimi iptal ettiğini itiraf etmiştir. Geldiğimiz noktada millet geçim derdinde ama iktidar seçim derdindedir. 16 milyonluk şehrin vaktini harcıyorlar. Memleketin vaktini harcıyorlar. Yazıktır, günahtır! 31 Mart seçimlerinde İstanbullu mazbatası çalınan Ekrem İmamoğlu’nun hakkını teslim etmek için yeniden sandığa gidecek ve İmamoğlu’nu yeniden seçecektir.

DEMOKRASİ SEÇİMİ

Meselenin Ekrem İmamoğlu meselesi olmadığını ifade eden Süleyman Girgin, konuşmasını sürdürdü: “Artık mesele memleket meselesidir, haksızlığa karşı hakkı teslim etme ve haklıya sahip çıkma meselesidir. Ve yine iyi biliyoruz ki, artık bu seçim, bir demokrasi seçimidir. Halkımız demokratik bir ülkeyi, başka hiçbir şeye değişmez. Türkiye’nin her yerinden insanlarımız Ekrem İmamoğlu’na destek olmak için banka kuyruklarına giriyorsa ve hangi görüşten olursa olsun gittiğimiz her yerde İmamoğlu’na haksızlık yapıldığını konuşuyorsa bu seçimin kazananı çoktan bellidir. Vatandaşlarımızın ferasetine güveniyoruz. Vicdanına güveniyoruz. Seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanımızın kısa zamanda yaptıkları da yapacaklarının teminatıdır. İsrafın olmadığı, hak, hukuk ve adalet anlayışı içinde sevgiyle, güler yüzle, insanların mutlu yaşadığı bir İstanbul hedefine sayılı günler kaldı.”

HALK MAĞDURA KOŞUYOR

“Gittiğimiz her yerde Ekrem İmamoğlu etkisi dalga dalga büyüyor” diyen Girgin: “Çocuklar, gençler, kadınlar ve her yaştan insanlarımız ve hatta siyasetle ilgilenmemiş olan nice insanlarımız da yapılanın vicdana sığmadığını görüyor ve söylüyor. Vicdan terazisinde, yapılan haksızlıkları tartıyor ve sonuçta yüksek bir oranla 23 Haziran’da hakkı teslim edeceğiz diyor. Ayrıca vatandaşlarımız İmamoğlu için “bütün toplumu kucaklıyor, ayrım yapmıyor, seviyor, gülüyor, geleceğe yapıcı yaklaşıyor ve samimi davranıyor” diye güvenerek bağrına bastığını söylüyor. Bir siyasetçinin en büyük sermayesi sözünün inanılırlığı ve güvenilirliğidir. Erdoğan bu vasfını kaybetmiştir. Artık kendisinin bile inanmadığı yalanlarına koca bir ülkenin inanmasını beklemektedir. Oylar çalındı şeklinde beyanat verirken, İstanbul seçimlerinde en ufak şaibe olmadığını, bir iki maddi hata dışında bir sorun olmadığını kendi de çok iyi bilmektedir.”

“Umudumuz arttı”

Ülkede en büyük sorun şu an ekonomik kriz ve işsizlik olduğunu söyleyen Süleyman Girgin hassas konu hakkında şu bilgileri verdi: “AKP, Türkiye’nin seçimleri gündeminden düşürüp ekonomiye yönünü dönmesi gerekiyor iken, ısrarla İstanbul seçimlerine kilitlenmiştir. Piyasa durgun, dolar almış başını gidiyor, pazarda meyve sebze fiyatları el yakıyor, millet geçim derdinde, millet aç, ama sarayın mutfağında ekonomik kriz yok. Tok açın halinden anlamazmış. İktidarı elinde bulunduranlar milletin halinden anlamıyor. Varsa yoksa kendi gelecekleri. İşte bu yüzden İstanbul seçimi bir milattır, bir kırılma noktasıdır, karanlık tünelden önce son çıkıştır. Bu seçimden sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Geleceğe dair umudumuz var ve biliyoruz ki her şey çok güzel olacak.”

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba