Ana Sayfa GENEL 5 Şubat 2020

TOKİ kuraları hangi tarihte çekilecek? 100 bin sosyal konut projesinde kuralar ne zaman çekilecek?

TOKİ kuraları için vatandaşların heyecanlı bekleyişi devam ediyor. 15 Ocak tarihinde sona eren TOKİ 100 bin sosyal konut projesi kapsamında başvuruda bulunan 1 milyonun üzerinde vatandaş TOKİ kuralarının hangi tarihte çekileceğini merak etmeye başladı. Şubat ayında çekileceği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından duyurulan TOKİ 100 bin konut projesi kura çekimi için henüz net bir tarih açıklanmadı. Peki 2020 TOKİ kuraları ne zaman çekilecek?

TOKİ kuraları ne zaman çekilecek sorusu vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Binlerce kişinin başvuru yaptığı TOKİ 100 bin sosyal konut projesinde başvuru işlemleri 16 Aralık 2019- 15 Ocak 2020 tarihleri arasında alındı. Başvuruların tamamlanmasının ardından adaylar kuraların çekileceği tarihi merak ederken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada kuraların çekileceği zaman dilimi Şubat ayı olarak gösterilmişti. Şubat ayına girilmesi ile birlikte başvuruda bulunan adaylar kura çekliliş tarihlerini araştırmaya başladı. Peki TOKİ 2020 kuraları ne zaman çekilecek?

TOKİ 100 BİN SOSYAL KONUT PROJESİNDE KURALAR ŞUBAT AYINDA ÇEKİLECEK!

“Hak Sahibi Belirleme Kurası” noter huzurunda; İdare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecektir.

1) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının %10’u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

2) “En Az %40 Engelli Vatandaşlara” konut sayısının %5’i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİNE BAŞVURU SAYISI AÇIKLANDI

TOKİ yetkililerinden alınan bilgiye göre, yatay mimari anlayışıyla İstanbul başta olmak üzere 81 ilde 2 1 ve 3 1 planında yapılacak 100 bin sosyal konut için 16 Aralık 2019’da başlayan başvurular 15 Ocak’ta sona erdi.

Depreme dayanıklı, kimlikli, mahalle kültürünün yaşatılacağı ve yatay mimari esasıyla inşa edilecek sosyal konutlara Türkiye genelinde vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Başvuruların e-Devlet üzerinden ve belirlenen bankaların yetkili şubeleri aracılığıyla kabul edildiği kampanyaya toplam 1 milyon 211 bin 518 başvuru yapıldı.

Projeye en çok başvuru İstanbul’dan geldi. İstanbul’dan 375 bin 953, İzmir’den 75 bin 288, Gaziantep’ten 69 bin 686, Bursa’dan 56 bin 142 ve Ankara’dan 18 bin 38 kişi başvuruda bulundu.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba