Ana Sayfa MANŞET 29 Haziran 2014

TOSİAD’ın Yeni Başkanı Mustafa Acar Oldu

Mecidiyeköy Biz Cevahir Otel’de gerçekleşen olağan kongrede Tokat Sanayici, Yönetici ve İş adamları Derneği Başkanlığı’na adaylığını ilan eden iş adamı Mustafa Acar, oybirliği ile seçilerek başkan oldu.

Tokat Sanayici, Yönetici ve İş adamları Derneği (TOSİAD), 2004 yılında Tokat Milletvekilliği yapan Hüseyin Gülsün tarafından başlatılan çalışmayla kuruldu. Hüseyin Gülsün’ün kurucu Başkanlığının ardından işadamı Mahmut Küçükdoğan kısa süreliğine başkanlık yapmıştı. Mahmut Küçükdoğan’ın istifasının ardından 2006 yılında yapılan kongrede derneğin Başkanlığına Abdurrahman Başkan seçilmişti.

Birinci hedef TOSİAD’ın kurumsal yapısını güçlendirmek
Geçtiğimiz günlerde Biz Cevahir Otel’de yapılan kongre, öğle yemeği ikramının ardından divan başkanlığı seçimiyle gerçekleşti. Divan Başkanlığına ACAR Matbaacılık AŞ.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Acar önerildi. Katip Üyeliklerine Erdoğan Erdoğdu ve Salih Tanrıverdi’nin seçildiği kongre gündemdeki konuları görüşerek üyelerin oylarına sunuldu. Tek liste ile gerçekleşen kongrede, oy birliğiyle Başkan seçilen ACAR Matbaacılık AŞ.’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Acar, takım ruhuyla hareket ederek çalışacaklarını, Tokatlı iş adamlarını buluşturan TOSİAD’ın kurumsal yapısını güçlendirmenin birinci hedefleri olduğunu vurguladı.

“Amacımız Tokatlı sanayici işadamı ve yöneticilerimizi kalkındırmak olacaktır”
Acar yaptığı teşekkür konuşmasında, “Yönetim Kurulu Başkan yardımcılığını yaptığım ACAR Group, 34 yıllık bir geçmişe sahip, özünde bir aile şirketi. Fakat, işleyiş açısından bir kurumsal yapıya sahip. Ben kurumsallığın gücüne çok inanan bir kardeşiniz olarak aynı kurumsallığı bu dernek yönetiminde de hep birlikte sürdürmeyi hedefliyorum. Dernek olarak burslar vermek, kumanya dağıtmak, seyahatler düzenlemek gibi klasik faaliyetlerimiz elbette olacaktır ama asıl amacımız Tokatlı sanayici işadamı ve yöneticilerimizi kalkındırmak olacaktır. Tabii ki Tokatımıza da fayda sağlayacağız ama biz kendimize fayda sağlayamazsak Tokatımıza fayda sağlayamayız.”

“Farklılıklar zenginliğimizdir”
TOSİAD’ın yeni dönemde, klasik geziler, davetler, bağışlar vs. gibi yöntemlerden ziyade, giderlerini kendi kaynaklarından karşılayacağına da değinen Mustafa Acar, “Derneğimiz, tek başına birkaç iş adamımıza veya bir siyasi partiye bağımlı olmayacak. Genele hitap ederek, her görüşten, her mezhepten ve her türlü yaşam tarzına sahip Tokatlıların tamamına hitap edecek. Bu farklılıklar bize ayrılık değil, zenginlik katacaktır. Farklı notaların birleşmesinden doğan, kulağa hoş gelen bir müzik gibi ahenk sağlayacak” dedi. Derneğin gönüllü üyelerin yanı sıra, profesyonel kişiler tarafından yönetileceğini belirten Mustafa Acar İstanbul’da merkezi bir yerde, TOSİAD’a yakışır bir binaya sahip olmalarının da öncelikleri arasında olduğunu söyledi.

TOSİAD TV kurulacak
Hedefleri arasında TOSİAD Akademi’yi kurmak olduğunu da söyleyen Acar, bu akademinin faaliyetlerinin, Tokatlı şirketler başta olmak üzere, finansçı olmayanlar için finans eğitimi, zor müşteri ile baş etme yolları, diksiyon eğitimi, aile şirketlerinde kurumsal yönetim nasıl olmalı gibi konularda yoğunlaşacağını da sözlerine ekledi. İlk etapta internetten yayın yapacak olan TOSİAD TV adlı bir televizyon kanalı kurmayı hedeflediklerini de belirten Mustafa Acar, “Bu televizyonumuzla, bölgemizin sanayici ve iş adamlarıyla birlikte yöremizde yetişen ve satılan ürünleri Türkiye’ye tanıtacak, buradan sağlayacağımız gelirlerle, başta dernek masraflarımızı karşılayacak olup, sanayici, yönetici ve iş adamlarımızın sesi olacak, onları tanıtacak ve iş yapmalarına olanak sağlayacağız.”dedi.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba