Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET, SİYASET 21 Kasım 2013

Yargıcı, Arnavutköy’ün Dününü, Bugününü ve Yarınını Değerlendirdirdi

Tempo İstanbul Yatırım İş Geliştirme San ve Tic. Şti Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bestami Yargıcı  ve Ak Parti Arnavutköy Belediye Meclis Üyesi aday adayı Ali Bestami Yargıcı ile Arnavutköy’e dair bir söyleyişi gerçekleştirdik. Yargıcı, Arnavutköy’ün dününü, bugününü ve yarınını değerlendirdirdi.

Ali Bestami bey öncelikle kısaca sizi tanıyabilir miyiz?
Aslen Siirtliyim ve Siirt doğumluyum. İnönü Üniversitesi İ.İ.B.F. İşletme mezunuyum. Ailemizle birlikte inşaat ve taahhüt sektöründe iştigal etmeye başladım. 1998 yılında İstanbul’a gelerek buraya yerleştik. 2000 yılının sonuna kadar 3 yıl Yaşar holdinge bağlı DYO boya fabrikaları A.Ş.’de Marmara bölge yöneticisi olarak çalıştım. 2013 yılında kurmuş olduğum Tempo İstanbul Yatırım İş Geliştirme San ve Tic. Şti ile özellikle Ortadoğu’dan gelen müşterilere ve yerli müşterilere yatırım danışmanlığı hizmeti vermeye başladım ve halen bu sektörde çalışmalarımız devam ediyor. Bunun dışında Arnavutköy’de iletişim sektöründe faaliyet göstermekte olup Arnavutköy Vodafone bayiliğini sürdürmekteyim. İyi derecede Arapça ve Orta derecede İngilizce biliyorum Evli ve 2 çocuk babasıyım.

Niçin meclis üyesi aday adayı oldunuz? Sizi buna iten neydi?
Arnavutköy’de Vodafone bayiliği yapmamız hasebiyle ayda yaklaşık 20-25 bin kişiye hizmet vermekte olduğumuzdan ötürü çok yoğun bir ziyaretçi trafiğine sahibiz ,bu vesile ile halkın sektörümüzle ilgili bir çok sorununa çözüm getirmeyi başardığımızı düşünüyorum. Ancak bu kadar çok kişi ile yaptığımız sohbet ve diyaloglarda ayrıca kendi gözlemlerimizde ilçeden bir kişi olarak Arnavutköy’de bugüne kadar yapılan çok olumlu gelişme, şehirleşme ve iyileştirme çalışmalarına rağmen hala varılması gereken çok büyük hedefler olduğu kanaatindeyim. Bu hedeflere varmak için her vatandaş gibi kendi fikir,görüş ve tecrübelerimizi aktarmak ve bir nebze de olsa katkı sağlamak adına yerel yönetimde bulunmak,elimden geldiğince hizmet etmek ve sorumluluk almak gerektiğini düşünüyorum. AK PARTİ kadrolarının ve gönül verenlerinin bu anlamda yapmış olduğu hizmetler ve başarıları zaten herkesin bildiği ve takdir ettiği bir gerçektir. Bende bir Ak Partili olarak belediye meclisimizde görev alabilmek ve hizmet edebilmek adına belediye meclis üyesi aday adayı oldum.

Arnavutköy belediyesinde nasıl bir meclis öngörüyorsunuz?
Her kesime hitap edebilecek , her meslek ve sosyal gurubu temsil eden vizyonu yüksek halk ile sürekli iletişim ve istişare içinde olacak, ilçemizin geleceğini planlayabilecek, bilgiye önem veren ,öngörüsü yüksek , öncü ruhlu, birleştirici ve tamamlayıcı kişilerden oluşan bir meclis en büyük hayalimdir.

Meclis Üyesi olduğunuz taktirde Arnavutköy’de ne gibi çalışmalarda bulunmayı hedefliyorsunuz?
Öncelikle ilçemizde yapılacak devasa projelerin olması herkesin ve herkesimin sürekli dillendirdiği bir konudur. Bu projeler zaten merkezi yönetim tarafından bir şekilde inşallah hayata geçirilecek ve ilçemize ciddi kazanımlar sağlayacaktır. Ancak bu projelerin sosyal ve ekonomik açıdan mutlaka tabana yayılması ve ilçe halkına yansıması gerekiyor. Şu ana kadar Arnavutköy’de ki ekonomik döngü sürekli kendi içinde bir yerlere gelmiş ancak kazanımlar maalesef ilçe içerisine gerektiği kadar yansımamış. Bu kazanımların mutlaka ilçe ekonomisine katkı olarak dönmesi dolayısıyla istihdam olanaklarının arttırılması gerekiyor. Çok genç nüfusa sahip ilçemizde kesinlikle güçlü bir işgücü kaynağı var ve maalesef gerektiği gibi değerlendirilemiyor. Yeni oluşacak iş sahalarıyla bu sorunun mutlaka çözülmesi ve buna uygun eğitim kurumlarının hayata geçirilmesi gerekiyor. Ve yine maalesef ilçemiz Türkiye’de henüz yeterince tanınmıyor. Sadece arsa rantı ile anılması rahatsız edici bir durum. Mutlaka ilçenin diğer zenginlikleri ile tanıtımının yapılması ve cazibe merkezi haline getirilmesi gerekiyor. Tüm bunlar için coğrafi yapısı nedeniyle sahip olduğu doğal zenginliklerin turizme kazandırılması gerekiyor. İlçenin kültürel dokusu korunarak oluşturulabilecek turizm potansiyeliyle ciddi kazanımlar sağlanabilir. Refah düzeyi ve bilinirlik yükseldikçe ilçemize olan talep artacak tüm İstanbulluların yaşamak istediği bir ilçe haline gelecektir. Yine önümüzdeki dönemde ilçe nüfusunda ciddi bir artışın olması beklenen bir durumdur, ancak şu anki nüfus yapısı köyden ilçeye göç yoğunluğu ile oluşmuşken sonraki dönemde ise kentten ilçeye göç yoğunluğu şeklinde olacaktır. Bu anlamda mutlaka mevcut yaşayan ilçe halkı ile yeni oluşacak ilçe nüfusu arasında entegrasyonun sağlanması gereklidir. Bu açıdan şehirlilik bilinci oluşturucu faaliyet ve çalışmalara önem verilmeli ve ortaya çıkacak yeni harmanlama nüfus Arnavutköy’ün yeni modern yüzünü temsil etmelidir. Hedefimiz yukarıda saydığımız ve sayamadığımız diğer konularda yerel yönetimler olarak üzerimize düşen çalışmaları en iyi şekilde yapmaktır.

Bu yola çıkmadan önce Arnavutköy’ün sorunları ile ilgili ne gibi çalışmalar yaptınız?
Tüm Türkiye’yi özellikle Marmara bölgesini ve Güneydoğu Anadolu bölgesini sık gezen bir birey olarak ülkemizin en gelişmiş bölgelerinden en zayıf bölgelerine kadar gözlemleme, araştırma ve karşılaştırma imkanına sahip oldum. Arnavutköy özelinde ilçemiz henüz tam olarak tabiri caiz ise yıllarca arafta kalmıştır. İstanbul’un içinde ama İstanbul’a çok uzak algılanan ve dolayısıyla bir çok imkandan faydalanmayan bir bölge olarak kendi sorunlarıyla baş başa kalarak yıllarca kaderine razı olmuş bir beldeydi. Ancak son 8-9 yıldır ilçenin gelişmesine paralel olarak bir çok sorun için çözümler getirilmiş veya çalışmalar başlatılmıştır. İleriki dönemde doğabilecek sorunlar ve güncel sorunlarla ilgili sürekli olarak çevremiz, eş, dost, arkadaşlarımız ve en önemlisi halkımız ile istişarelerde bulunarak öncelikle sorunların ne olduğu ile ilgili araştırmalar yaptık. Zaman zaman kendi yaşadığımız sıkıntıların tesadüfen mi yoksa kronik bir sorun mu olduğunu anlamak adına çok kişi ile paylaştık ve bu sorunların nasıl çözülebileceği ile ilgili değerlendirmeler yaptık. Herkesimle oluşturulacak sinerji ile bunların ciddi bir çalışma ile zaman içinde aşılabileceğini düşünüyorum.

Arnavutköy’ün en belirgin ve acil çözülmesi gereken sorunu sizce nedir?
Çok hızlı bir büyüyen bir bölge olarak Arnavutköy’ün en büyük sorunu doğal olarak şehirleşmenin daha iyi planlanması noktasındadır. Önümüzdeki 25-30 yılı içeren uzun vadeli planlamaların olması kanaatindeyim. Çünkü kısa vadeli planlamalarda planların gerçekleşmesi süresi sona erene kadar yeni sorunlar ortaya çıkabiliyor ve yapılan yatırımlar sonuçlanıncaya kadar bir adım geride kalınabiliniyor. Bundan dolayı bilimsel çalışmalar yaptırılarak ileride doğabilecek çarpık kentleşmenin şimdiden önüne geçmek mümkün olabilir.

Arnavutköy’ün Ak Parti ile tanışmasından bugüne kadar ki değişimi nasıl görüyorsunuz?
Bilindiği gibi 2004 seçimlerine belde, 2009 seçimlerine ise ilçe olarak giren ilçemizin gelmiş olduğu nokta 10 yıl önce hayal edilemeyecek bir durumdadır. Sağlanan bu gelişmede partimiz AK Parti’nin ve iki dönem üst üste belediye başkanlığını yürüten Sn. A.Haşim Baltacı ve ekibinin başarısı tartışılamaz, henüz 10 sene öncesine kadar küçük bir belde olarak adlandılan Arnavutköy bugün devasa bir coğrafi alan haline gelmiş ve tüm zorluklara rağmen çok ciddi bir gelişme sağlamıştır. AK Parti’nin vizyonu gereği ileri değil, daha ileri anlayışı prensibiyle çalışılmıştır ve inşallah önümüzdeki dönemde daha da çalışılacaktır.

Sizce Arnavutköy nasıl bir şehir olmalıdır?
Arnavutköy’ün bugün itibari ile gelinen noktada ülkemizdeki en şanslı ilçeleriden biri olduğunu düşünüyorum. Gerek gerçekleştirilecek devlet projeleriyle gerekse özel teşebbüsün daha sonra gerçekleştireceği proje ve yatırımlarla herkesin yaşamayı hayal ettiği bir ilçe olma yolunda emin adımlarla yürümektedir. Düşünün; öyle bir ilçe hayal edelim ki tüm istanbul’un sanayi yükünü kaldırabilecek, lojistik ve depolama sahalarına ev sahipliği yapacak, İstanbul boğazında yapılacak 3.köprüyü Avrupa’ya bağlayan güzergahta olacak, dünyanın sayılı stratejik yapay kanallardan biri içinden geçerek devletimize büyük ekonomik katkı sağlayacak, yine dünyanın en büyük havaalanlarından birini barındırarak dünya havayolu trafiğinde yepyeni bir aktarım merkezi olarak tüm uluslar arası dengeleri değiştirerek Avrupa havaalanı işletmecilerini bile ciddi anlamda rahatsız edecek, Karadeniz’e kıyısıyla ve gölleriyle turizm patlaması yapabilecek yeşili ve ormanlarıyla doğa sporlarına ev sahipliği yapabilecek, tarım ve ziraate çok elverişli toprak yapısıyla ekolojik üretimin yapılabileceği arazilere sahip olacak, hayvancılık ve buna bağlı oluşturulabilecek hayvancılık yan sanayisi ile lider olabilecek ve daha sayamadığımız bir çok imkanıyla cazibe merkezi olabilecek başka kaç ilçe bulabiliriz ki? Tüm bu imkanlar dahilinde gelişecek ilçemizin modern bir şehir olma yolunda kamuya düşen görevle beraber her vatandaşın üzerine bilgisi ve gücü oranında sorumluluk düşmektedir. Arnavutköy’ün sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan sahip olduğu imkanlar en iyi şekilde değerlendirilerek refah ve huzurun hüküm sürdüğü, ekonomik kalkınmasını tamamlayacak, sanayi ve üretim anlamında ülkemize ve vatandaşımıza faydalar üretebilecek, modern şehircilikte örnek olabilecek, eğitim ve toplum bilincinin yüksek olacağı Türkiye’nin yeni modern yüzünü bütün dünyaya aktarabilecek bir şehir olması hedefimizdir.

Arif Sapmaz / Arnavutkoyhaberleri.com

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba