Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 5 Eylül 2021

Yaz Okulları Sona Erdi

Okulların 6 Eylül’de açılacak olmasıyla birlikte, yaz spor okulları ve kuran kursları kapanmaya başladı.

Arnavutköy Belediyesi yaz spor okullarını ve yaz kuran kurslarını yaptığı kapanış töreniyle sona erdirdi. Yaz okullarında toplamda 2 bin 100 öğrenci eğitim alarak, kişisel becerilerini geliştirmenin yanı sıra eğlenceli vakit geçirdi.

7 farklı Branşta Eğitim Verildi

Arnavutköy Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen Yaz Spor Okullarında gençlere yönelik spor eğitimleri verildi. Bin 500 öğrencinin eğitim aldığı yaz spor okulları futbol, basketbol, voleybol, karate, kickboks, okçuluk ve cimnastik branşlarında gerçekleştirildi.

650 öğrenci Kuranı Kerim Eğitimi Aldı

Arnavutköy Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Yaz Kuran Kursu ödül töreni ile sona erdi. Öğrencilerin yoğun katılımı ile start alan Kur’an Kursu sabah ve öğleden sonra iki ayrı zamanda gerçekleştirildi. 650 öğrencinin eğitim aldığı Yaz Kur’an Kursunda; kuran eğitiminin yanı sıra öğrenciler için çeşitli aktiviteler de düzenlendi. 6 haftalık kursun sonunda dereceye giren sınıf birincilerine tablet, ikincilerine akıllı saat, üçüncülerine ise çanta hediye edildi.

“Her bir kursumuz için gençlerimize değer diyoruz”

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, her yıl olduğu gibi bu yılda yaz okullarımız devam etti. Ama bu yıl salgının verdiği olumsuzluğu giderecek tedbirler aldık. Sayısal anlamda öğrenci sayımızı azaltarak, yaz okullarımızı yaptık dedi. Başkan Baltacı: “ Yaz spor okullarımızda futbol, basketbol, okçuluk, kickboks; değerler eğitimi ile birlikte, yaz olması hasebi ile ilçe müftülüğüyle yürüttüğümüz yaz kuran kursumuzda öğrencilerimize kuran eğitimi verdik. Bu çalışmalarımızı pandemi şartlarında yerine getiriyor olmamız işimizi her ne kadar zorlaştırsa da pandeminin özellikle yaz aylarında şiddetini azaltmasıyla yaptık. Çocuklarımızın sosyal imkanlara olan ihtiyacını da düşünerek bu seneki çalışmalarımızı son derece verimli buluyorum.
Ayrıca gençlik kamplarımızda anne çocuk ve baba çocuk kamplarımız oldu. Özellikle hafta sonları geçlerimize kamp okulunda; doğal yaşamın gerekliliğini ve zorluğunu da anlata bilmek maksadıyla biraz daha eğitim, öğretim ve eğlenceyi yan yana getirdiğimiz çalışmalarımız oldu. Yaptığımız her bir kursumuz, gençlerimize değer diyoruz” diye konuştu.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba