Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, GENEL, MANŞET 18 Haziran 2019

Yıldırım’ın Projeleri Vatandaşa Dokunacak

Cumhur İttifakı (Ak Parti – MHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın İstanbul’a yönelik projeleri İstanbul’un yarını olarak nitelendirilen Arnavutköy’ü de yakından ilgilendiriyor. Film Platosu ve Doğa Parkı, Avrupa yakası gıda merkezi, yeni istihdam alanları, metro ağı, 2 yeşil koridor, Karaburun sahil düzenlemesi, kreşler, madde bağımlılarının topluma kazandırılması, gençler ve aileler için olan projeler dikkat çekiyor.

Film Platosu ve Doğa Parkı kurulacak

Türkiye’nin dünya çapındaki tanıtımı açısından en önemli konulardan biri ülkemizde çekilen dizi ve filmler. Bu filmleri izleyen turistler İstanbul’u ve Türkiye’yi görmek için turistik ziyarette bulunuyor. Bu üretimi artırmak için Arnavutköy’e dünya standartlarında Film Platosu ve Doğa Parkı kurulacak. Plato, Avrupa’nın film ve dizi çekim merkezi olacak. Doğa parkıyla da birlikte hedef, platoyu yalnızca İstanbul için değil, Türkiye ve dünya için de bir cazibe merkezi haline getirerek ülkemizin dizi ve film ihracını 500 milyon doların üzerine çıkarmak.

Avrupa yakası gıda merkezi kurulacak

Perakende esnafına tek noktadan hizmet verecek, hijyen ve kalite kontrollerinin bir arada uygulandığı, İstanbulluların ucuz ve kaliteli gıdaya kolayca ulaşabildiği, bir markette olması gereken her şeyin tek bir alanda toplandığı iki merkezden biri olan Avrupa Yakası Gıda Merkezi, Arnavutköy’e kurulacak. Meyve sebze hali, kuru gıda hali, süt ve süt ürünleri hali, su ürünleri ve kesme çiçek pazarı bu merkezde kümelenecek.

Yeni istihdam alanları oluşturulacak

Taşoluk – İmrahor’da kurulacak yeni küçük sanayi siteleri ile bu bölge iş kollarında istihdama destek sağlayacak. Kurulacak sanayi sitesinde yer alacak çeşitli meslek grupları; ikinci el otomotivciler sitesi, demir doğrama atölyeleri, kaynak atölyeleri, PVC doğrama atölyeleri, mermer atölyeleri, polisaj atölyeleri, oto tamir atölyeleri, marangoz atölyeleri, ağaç eşya işleme atölyeleri, torna atölyeleri, metal işleme atölyeleri.

Metro ağı Arnavutköy’e ulaşıyor

64,5 km uzunluğunda ve 17 ara istasyondan oluşan metro hattıyla Arnavutköy, İstanbul’un tamamına hızlı, kolay ve ucuz bir biçimde bağlanacak. Gayrettepe’den başlayan hat İstanbul Havalimanı, oradan da Arnavutköy merkezden geçip Halkalı’ya ulaşacak. Böylece tüm İstanbul’un hatlarına entegre olacak.

2 yeşil koridor

Arnavutköy’e yapılacak 2 yeşil koridorla vatandaşlar, sağlıklı ve huzurlu bir yaşama kavuşacak. İstanbul genelinde kuzeyde yer alan ormanlarla güneyde yer alan sahil şeridini birleştirecek olan Yeşil Koridorlar projesinin bir ayağı da Arnavutköy’e uzanacak. Arnavutköylüler Millet Bahçeleri, Semt Parkları, Park 200 projesi ve bisiklet yollarıyla entegre olan, kent ormanları ve mesire alanlarıyla birbirine bağlanan kesintisiz yeşil alanlara kavuşacak.

Karaburun sahili düzenlenecek

İçinde restoran, çay bahçesi, çocuk oyun alanları, futbol sahası, basketbol sahası, kaykay pisti, plaj voleybolu, plaj seyir alanları, fitness ve balık satış üniteleri, sosyal tesis, otopark ve büfe bulunacak 172 bin 742 m2‘lik bir alanda yepyeni bir sahil alanı oluşturulacak. Arnavutköy Kent Ormanı, Karadeniz sahil bandı ile Terkos gölü arasında Karaburun’da yer alacak. Çam ekimi ile oluşmuş alanda kurulan orman, bu özelliğiyle dünyada sayılı örneklerinden biri olacak.

Gençler bu merkezde buluşacak

Gençlerin potansiyellerini fark edebilmeleri, kültür ve sosyal faaliyetlerini geliştirebilmeleri ve güvenli bir ortamda sosyalleşebilmeleri için Arnavutköy’e Gençlik Merkezi inşa edilecek. Kafeterya, çok amaçlı salonlar, kütüphane, otopark, spor, dinlenme ve toplanma alanları sayesinde gençlerimiz yarınlara hazır olacak.

Arnavutköy’e kreşler açılacak

İstanbul’un 300 mahallesinde yapılması öngörülen 955 kreşten Arnavutköy’e de inşa edilecek. Böylece çalışan aileler gözleri arkada kalmadan çocuklarını emanet edebilecekleri bir merkeze kavuşacak. Anneler açacağımız kreşlere çocuklarını güvenle emanet ederek iş gücüne katılabilecek.

Madde bağımlıları topluma kazandırılacak

Madde bağımlılığıyla mücadele edilecek. Gençlerimizi bu korkunç alışkanlıktan kurtaracak projeler hayata geçirilecek. İçerisinde meslek icra odası, birebir ve grup terapi merkezleri, toplamda 40 yataklı misafirhanesi ve aile sağlık merkezi bulunan proje 3 bin 200 m2’lik bir alana kurulacak.

Gençler İçin

Tüm üniversiteli gençlere her ay 10 GB ücretsiz internet desteği sağlanacak. Müze ve Şehir Tiyatroları ücretsiz hale gelecek. Üniversiteli gençler için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ve ilçe belediyelerinin spor tesisleri ücretsiz olacak. Sporu ve sporcuyu desteklemek amacıyla İstanbul’daki 935 amatör spor kulübünün her birine ortalama 100 bin TL’lik malzeme ve ulaşım desteği sağlanacak. İstanbul E-spor oyunlarında başı çekecek ve gençler İstanbul’da dünyanın en iyi E-Spor oyuncularıyla yarışacak.

Aileler İçin

İSPARK otoparklarında ilk bir saatlik otopark ücreti kaldırılacak. Su faturalarında %46’ya varan indirim gibi İstanbul genelinde doğal gaz ücretine %10 indirim yapılacak. Devletten sosyal yardım alan tüm dar gelirli ailelere her ay 50 TL’lik doğalgaz ve 80 TL’lik elektrik faturası desteği verilecek. Su ve doğal gaz aboneliklerinde açma ve kapama ücreti kaldırılacak. Başta İGDAŞ ve İSKİ olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak tüm hizmetlerdeki borçlarını kapatmak isteyen vatandaşların gecikme zammı ve cezası alınmayacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde yapılacak düğünlerde 8.000 TL’lik düğün desteği sağlanacak. Toplu ulaşımı kullananlar için iki yaka arasındaki deniz hatları vapurları tamamen ücretsiz hale getirilecek.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba