Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 15 Ekim 2016

Yusuf Uzun’un Muharrem Ayı Mesajı

İstanbul Tokatlılar Platformu Genel Başkanı Yusuf Uzun, “Muharrem’’Ayı ve Aşure Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Mübarek bir ayı bütün güzellikleriyle idrak etmekte olduğumuzu belirten Yusuf Uzun, “Hicri takvime göre yeni bir yılın başlangıcı da olan Muharrem’e hep birlikte girmiş olmanın huzuru içindeyiz. Bu ayın faziletlerini ve mükafatlarını anlatmakla bitiremeyiz” dedi.
Başarılı siyasetçi Uzun, “İslam’ın doğuşundan önce Arap yarım adasında kardeş kanı, gözyaşı, adaletsizlik, haksızlık, kız çocuklarını diri- diri öldürmek, kölelik, putlara tapma… Kısacası tam bir cahiliye dönemi yaşanmaktaydı. Mekkeli müşriklerin zulmüne maruz kalan Müslümanlar, Hz. Peygamberimiz ile beraber Medine’ye İslam’ı daha iyi yaymak ve yaşamak adına hareket etmiştir. Hz. Ömer tarafından bu yolculuk esas alınarak hicri yıl olarak kutlanmaya başlanmıştır. Müslümanlarca kutsal ve mübarek sayılan Muharrem, Zilkade, Zilhicce ve Recep ayları içerisinde ayların efendisi olan Muharrem ayına denk gelmiştir. Hicret, Allah’a ve onun peygamberi Hz. Muhammed’e gönülden bağlılığın bir ifadesidir. Hicret, hak, adalet, hakikat, din, ilim, irfan ve medeniyet için yapılan bir yolculuktur. Hicret, karanlık ve cahiliye döneminin kapatılması, aydınlık ve asr-ı saadet döneminin başlangıcıdır. Hicret, zulümler karşısında direnişin gerçek bir sembolüdür. Hicret Hak ve adalet adına verilen kutlu bir mücadeledir. Hicret, yardımlaşmanın, dayanışmanın, dostluğun, İslam kardeşliğinin sergilendiği bir hak yolculuğudur. Hicret, bir binanın tuğlaları gibi birbirlerine yaslanan Müslümanların dayanışma ve yardımlaşma örneğidir. Hicret, Hak adına haksızlıklar karşısında malları, canları, şerefleri, namusları uğruna verdikleri bir yolculuktur. Hicret, insan onurunun, haysiyetinin, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin ve paylaşmanın bir ruhudur. Ayların efendisi olan bu Muharrem ayı nedeniyle Dünya’nın dört bir yanında acıların, çilelerin, gözyaşlarının, ölümlerin, hasretlerin, savaşların bitmesini diliyorum. İslam dünyasında haram kılınan bu ayda savaşların son bulmasını ve sulhun hakim olmasını temenni ediyorum. Bu mübarek aylar içerisinde cehaletin yerine ilmi ve bilimi, savaşların yerine, barışı ve huzuru, kin ve nefret yerine sevgi ve hoş görünün hakim olmasını diliyorum. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) sevgili torunu Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edildiği Muharrem ayının özellikle 10. gününün de İslam aleminde ayrı bir önemi vardır. Bugün tüm İslam aleminde Aşure Günü olarak kutlanmaktadır. Aşure yapılması, dağıtılması, ikramlarda bulunulması Müslümanlar arasında karşılıklı dostlukları pekiştiren, komşuluk ilişkilerini güçlendiren güzel bir gelenektir. En önemlisi Müslümanların yeni yılını, Hicreti, Kerbela hadisesi ve burada şehit olan Peygamber Efendimizin torunu Hazreti Hüseyin’i hatırlamak ve yad etmektir. Muharrem ayı hepimizin, milletimizin, bütün alemi İslam’ın her türlü kötülükten, her türlü iyiliğe, her türlü güzelliğe hicret etmesini, hicretine vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Tüm milletimizin Hicri Yılbaşını ve Aşure Günü’nü kutluyorum” dedi.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba